INTERIEUR  
  ONTWERP & STYLING  

Blog van Quant aan huis

Op deze pagina wil ik je met mijn blogs meenemen in de processen die ik doormaak, maar ook wat mij inspireert, beweegt en interesseert. Daarmee hoop je ook weer te inspireren!

BLOG


Terug naar overzicht

18-03-2019

#3 – Interieuradvies Rode Kruis Tilburg – een interview over mijn kleuradvies

Dankbaar en vooral trots ben ik op de kans die Rode Kruis Tilburg mij gaf om een geweldige ervaring op te doen in mijn vakgebied: interieurontwerpen en styling. Vandaag een kijkje in deze bijzondere opdracht. Dankjewel Jeanny Beerens en Helma van den Brink voor de prettige samenwerking.

De verhuizing van Rode Kruis Tilburg heeft heel wat voeten in aarde gehad. Een nieuw pand dat nog de nodige verbouwing en aanpassing nodig heeft, een nieuwe locatie die totaal anders is dan de locatie waar iedereen zo fijn gewend is. Ik reageerde op een oproep van Jeanny Beerens (Manager District Midden en West Brabant) op LinkedIn en kon na een kennismaking met Helma van den Brink (o.a. verhuiscoördinator) direct aan de slag. We hadden drie maanden om de klus te klaren. Voor de nieuwsbrief die gewijd werd aan de verhuizing werd ik geïnterviewd. --Hieronder het hele artikel:--

Het nieuwe gebouw heeft niet zo veel geschiedenis als het pand aan de Leonard van Vechelstraat, maar we willen natuurlijk wel dat het er een beetje gezellig wordt. Een likje verf kan het zeker gebruiken. Daarom hebben we interieurontwerper Gwen Quant (quantaanhuis.nl) bereid gevonden een ontwerp te maken voor het nieuwe interieur. We zijn natuurlijk zeer benieuwd wat zij in gedachte heeft, en dus stelden we haar een paar vragen.

Waarom heb je deze klus aangenomen?
Ik heb deze klus aangenomen omdat ik de oproep van Jeanny Beerens voorbij zag komen op LinkedIn. Ik heb in mijn vorige baan met haar samengewerkt dus het contact was snel gelegd. Het was op een moment dat ik zojuist voor mezelf was gestart als interieurstylist. Ik vind het mooie opdracht om mijn steentje bij te dragen aan het Rode Kruis en natuurlijk te kunnen toevoegen aan mijn portfolio. Een mooi PR-project dus.

Wat vind je van het gebouw?
Het is een gebouw met veel potentie. Een leeg gebouw zonder ziel, dus werk aan de winkel! Daarnaast veel uitdaging er warmte en sfeer erin te krijgen doordat het pand alleen aan de voorzijde ramen heeft, en boven alleen aan de achterzijde. Maar die uitdaging maakt de opdracht des te leuker.

Welke onderdelen van het interieur zijn deel van je ontwerp? Kleuren, indeling, meubels?
Ik heb een kleurenpalet ontworpen dat past bij de kernwaarden van het Rode Kruis en ik heb voorstellen gedaan voor meubilair. Daarnaast heb ik meegedacht over de kleuren van de werkbladen op de bureaus en de kleuren in de keuken.

Wat vind je belangrijk aan het interieurontwerp?
De doelstelling is om de warmte, sfeer en beleving van het oude pand een beetje mee te nemen naar het nieuwe. Het is namelijk niet moeilijk een industrieel pand een industriële look & feel te geven, maar het wordt lastiger als je het ook aantrekkelijk en gezellig wil maken voor de vrijwilligers die jarenlang iets anders gewend zijn.

De hamvraag: hoe komt onze nieuwe werkplek eruit te zien?
Mijn ontwerp bestaat uit twee delen: beneden en boven. Beneden worden mensen ontvangen, kun je samen komen in de pantry en vergaderen. Boven vinden de trainingen plaats en is er ook ruimte voor vergaderen en werken. Beneden gebruik ik een warme karamelkleur om de warmte te benadrukken. Deze kleur past heel mooi bij het rood van Rode Kruis en maakt het minder kil. Hiermee wil ik beneden een huiskamergevoel creëren. De pantry krijgt als het goed is een groot paneel met donker bloemenbehang en een muur met planken/kistjes waarin oude spullen van Rode Kruis tentoongesteld worden. Boven wil ik activatie realiseren. De kleur blauw is een activerende kleur, staat ook voor luchtig en transparantie. Daarnaast is het ook een huisstijlkleur van Rode Kruis en was het dus een goede match.Terug naar overzicht 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn