INTERIEUR  
  ONTWERP & STYLING  

Blog van Quant aan huis

Op deze pagina wil ik je met mijn blogs meenemen in de processen die ik doormaak, maar ook wat mij inspireert, beweegt en interesseert. Daarmee hoop je ook weer te inspireren!

BLOG


Terug naar overzicht

12-03-2019

#2 - Merkbeleving in je interieur

Na mijn besluit om totaal iets anders te gaan doen, kom ik toch steeds weer in aanraking met het communicatievak. Interieurontwerpen betekent namelijk net zo goed het vertalen van persoonlijke wensen en intrinsieke kernwaarden van mensen (en juist organisaties) naar een mooi visueel uiterlijk. De moodboards, kleuren- en materialenplannen zijn daar het resultaat van. Daar waar ik bij de campagneontwikkeling het creatieve proces van concept en ontwerp overliet aan de professionele art directors en ontwerpers, sta ik nu zelf aan het roer. Heel fijn dat ik mijn eigen creativiteit mag laten stromen. Heerlijk in de weer met kleuren, trends, materialen en mijn tekenspullen voor steeds weer een verrassend advies.

Zo deed ik dat ook voor Rode Kruis Tilburg. Zij verhuisden eind 2018 van een monumentaal pand in het centrum van Tilburg naar een gebouw op een industrieterrein dat nog niet zoveel geschiedenis had. De uitdaging was de warmte van het oude mee te nemen naar het nieuwe, maar tegelijkertijd wel echt te vernieuwen. Omdat het pand vele ruimtes heeft, heb ik me in eerste instantie beperkt tot het maken van een kleurenpalet. Daarbij bestaat het advies uit twee delen die wel in verbinding met elkaar staan. Op de begane grond een warme kleur voor het huiskamergevoel voor de ontvangst van mensen en vrijwilligers en boven een koelere kleur voor de activatie van mensen tijdens de trainingen en vergaderingen. Beelden van het Rode Kruis advies en het resultaat kun je bekijken in mijn portfolio.

Ook heeft Rode Kruis mij geïnterviewd voor hun nieuwsbrief over de verhuizing. Dit interview kun je in mijn volgende blog lezen.Terug naar overzicht 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn